توی این پست قراره یه سری توضیحات در مورد انواع برنامه نویس ها، اعضای تیم های برنامه نویسی و یه سری اصطلاحات شغل برنامه نویسا رو توضیح بدیم :)
برنامه نویس
حتما می دونین که کامپیوترها با 0 و 1 کار می کنن، البته چون کار کردن با این دستورات سخته برای همین زبان های برنامه نویسی به وجود اومدن که باز خودشون به چند دسته تقسیم میشن که ما زیاد با دسته هاش کاری نداریم.
برنامه نویس ها با استفاده از زبان های برنامه نویسی که فهمیدنشون نسبت به 0 و 1 برای انسان ها خیلی اسون تره میان و یه سری دستورات رو برای انجام دادن یه کار معین به کامپیوترها می دن و کامپیوتر ها هم اون دستورات رو اجر می کنن.
کلا برنامه نویسی یعنی نوشتن و درست کردن برنامه برای کامپیوتر، موبایل و... باز همین برنامه نویس ها هم انواع محتلفی دارن:
- برنامه نویس وب
- برنامه نویس دسکتاپ
- برنامه نویس موبایل
برنامه نویس های سایت به دو دسته:
برنامه نویس بک اند
این برنامه نویس ها کار اصلیشون طراحی سایت هستش و البته کاری به ظاهر و دیزاین سایت ندارن و بخش های اصلی سمت سرور سایت رو کد نویسی می کنن.
برنامه نویس فرانت اند
برخلاف دسته اول این برنامه نویس ها کاری به بخش های اصلی سایت ندارن و بیشتر روی دیزاین و خوشگلی سایت کار میکنن.
تقسیم میشن.
فریلنسر
معنی لغتی فریلنسر میشه ازاد کاری یا همون کار ازاد. فریلنسر کسیه که توی یه حوضه خاص تخصص داره و خودش به صورت ازاد با شرکت ها و افراد همکاری میکنه و پروژه انجام میده.
کار های فریلنسری معمولا انعظاف پذیری زیادی دارن و شخص هر وقت که دوست داشت می تونه پروژه هایی رو که دوست داره و بهشون علاقه داره رو انتخاب کنه و بره دنبالش.
چون فریلنسر ها تنهایی کار میکنن در امدشونم بیشتره ولی خوب پیدا کردن پروژه و مدیریت زمان و یه سری مشکلات دیگه هم داره.
فریلنسر بودن هم فقط مخصوص برنامه نویس ها نیست ولی چون کار های کامپیوتری و برنامه نویسی رو میشه به صورت دورکاری هم انجام داد بیشتر فریلنسر ها همین برنامه نویس ها و طراح های گرافیک هستن.
تیم های برنامه نویسی
یعضی از پروژه ها رو میشه تکی نوشت ولی پروژه های بزرگ رو نمیشه تنهایی نوشت و معمولا یه تیم روی این پروژه ها کار می کنن که هر کدوم از اعضای تیم یه وظیفه مشخصی داره. توی تیم های برنامه نویسی هم معمولا اعضای زیر هستن:
تحلیلگر
تحلیلگرها کسایی هستن که یک نیاز رو شناسایی می کنن و یه ایده برای برطرف کردن اون نیاز به برنامه نویس ها میدن تا اون ایده رو پیاده سازی کنن.
دیزاینر
خب همین طور که اسمش معلومه دیزاینر کسیه که کارای گرافیکی پروژه رو انجام میده و پروژه رو خوشگل موشگلش می کنه.
کارشناس پایگاه داده
دیگه خودتون اهمیت امن نگه داشتن دیتابیس و اطلاعات کاربرا رو می دونین، کارشناس پایگاه داده هم کارش طراحی و حفظ امنیت و... ــست و همش با دیتابیس سروکله میزنه.
سرپرست شبکه
اینم از اسمش معلومه دیگه، کارش طراحی، امنیت و عیب یابی شبکه هست.
مدیر پروژه
مدیر پروژه ها معمولا همون برنامه نویس های پیشکسوت هستن که تجربه و سابقه فعالیت بیشتری نسبت به بقیه دارن.
مدیر های پروژه با استفاده از کمک تحلیل گر ها اینده پروژه رو مشخص می کنن، و همون طور که از اسمشون پیداس کلا تیم رو مدیریت می کنن.
اگه مورد جدید هم بود در اینده به این پست اضافه میشه...
سلام
جالب بود
:)